How To Use Blogskin part-2

ASSALAMUALAIKUM & ANNYEONGHASEYO CHINGU(S) !

ok , hari ni aku nak ajar part-2 pula . tentang How To Use Blogskin . ada hari tu orang tanya , dia buat tak jadi . so , aku rasa korang guna design kan ? betul tak ? siapa guna design tu , memang tak boleh lah .. nanti keluar apa benda lah .. your error bla bla bla bla ..

ok , aku nak ajar dulu . Fisrtly , korang kena buka blogskin dahulu . tak tahu link apa ? klik sini korang dah klik ? ok , bagus .. tak tahu nak buat macam mana ? korang dah baca post aku sebelum ni ? cara nak guna blogskin juga ? Part 1 , dah baca step tu ? ok , good .. so kena skip lah nampaknya ..

klik Design > Edit HTML

dah klik apa yang aku suruh ? ok , then korang pergi bawah sekali . ada tulis REVERT TO CLASSIC TEMPLATE . dah klik ? nanti  dekat situ , banyak kod kan ? cut benda tu , and korang copy code template blogskin yang korang pilih tadi .

Copy Code Blogskin > Paste Edit Template HTML

korang buang semua code yang memang tersedia ada . then paste code blogskin korang tadi tu ^^ and then , preview benda tu . sampai lah korang puas hati :D dah puas hati ? apa lagi , klik SAVE lah jawabnya :))

p/s kalau tak jadi , korang tinggalkan komen dekat klik sini .kalau tak menjadi tu , bagitahu .. jangan nak simpan pula , nanti marah pula korang ^^ sesiapa yang nak HEADER dari aku , aku boleh buatkan .

3 comments:

evahashim said...

dah boleyh da ^^ tehee.. TQ TQ!

Mr.Kecik said...

eva : betul ke ? wah ,tahniah ^^

hannahnadiah said...

xjd jd pon saye buat..tolong