How To Put Songs in a Blog

ASSALAMUALAIKUM & ANNYEONGHASEYO CHINGU(S) !

ok , hari ni ada aku nak buat tutorial lain pula . hari tu aku ajar cara guna blogskin kan ? now , aku ajar cara nak taruk lagu dalam blog . senang je .. korang nak macam ni kan ?

nampak dah ? aku taruk besar besar ni , supanya korang nampak dengan jelas . ok , aku akan ajar korang macam mana nak taruk benda alah ni .

dashboard > design / template > copy

copy code dekat bawah ni , tau .
<center><object width="160" height="25"><param name="movie" value="LINKLAGU?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src=" LINKLAGU?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="160" height="25"></embed></object><center><br><center
 korang dah copy ? ok , good .. lupa pula , sebelum tu .. korang nak dapatkan link lagu dekat mana ? 

youtube > search / type lagu korang > share > embed > copy code > paste


<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/88RYwxOQOEA?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/88RYwxOQOEA?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

ok , yang ni korang dah copy from youtube tadi kan ? aku nak korang paste benda tu , and jusat ambil yang aku warnakan biru tu . kejap , jangan copy aku punya tu pula . korang nak ke lagu KOREA ? bla bla bla ? dah jadi dah ? ok , aku nak korang copy BIRU tadi tu , dan paste kan ke UNGU tadi tu .

dah puas hati ? sebelum tu , PREVIEW lah dulu , takut tak jadi pula -.-' puas hati ? ok , SAVE ^^ pandai ~ kalau tak jadi , macam biasa .. beritahu aku dekat komen or shoutbox aku :D Peace Yaww and ASSALAMUALAIKUM :))

27 comments:

laila ranea said...

nak paste kat mane?

laila ranea said...

nak paste kat mane?

Fathi Zulkefli said...

hai. macam mane nak main ken lagu secara auto dan tanak letak video die di blog?

Syaherra Redzwan said...

terima kasih daun keladi...lain kali saya dtg lagi...^_^

mikha jeer said...

yg copy code dlm kotk klabu tu kene copy satu kotak tu ke??? tp nape x boleh

mikha jeer said...

jap2 nape x boleh copy ape2 pon

Nurfatihah said...

da try wat tpi die xkluar mcm yg kt atas pn... die just keluar video youtube yg dikecikkn... mcm mne ye?

rosalinda said...

nak copy acaner

Vanny Chan said...

X boleh cpoy links di atas T^T

noornajilah said...

dik~ asal sy buad x jd? lagu nye x muncul2 pon..

hamba allah said...

lepas copy nak paste kat mane?

hamba allah said...

lepas copy nak paste kt mane?

猫头鹰Xx妹 said...

Thx Soooo much!=)

iamjafni said...

saya try buat tapi tak boleh. can u help me. :(

Cik Kasut Pink said...

i'm very new in blogging ^^ please help me.. :(

siti nadhirah said...

Saya try x leh pun

Liyana jays said...

kenapa tak jadi pun ? :'(

Firdaus Marz said...

x ley buat un...

Niya Todushi said...

Assalamualaikum,
Nak tanye npe sye x dpt copy ea?

shasha nazurah said...

akak,,,nak tanye...kalau saye wat ape2 kat tempat yg nak letak lagu tu mesti bende tu tulis cmni.. "Error parsing XML, line 2479, column 2: The markup in the document following the root element must be well-formed."
my English tak berape sgt...sorryy kalau ganggu...harap bls...tQ

Mila Pecen said...

Thank you :).

Mila Pecen said...

thank you :).

pijoy power said...

knp x autoplay?

atenn nadia said...

macam mana nak copy??so saya nak minta izin copy link tu boleh tak?

eL LaiLa L said...

knaper xleh nk copy...sape yg dpat copy tu leh x nk mntak tlong paste kat bhgian komen..

Shikari Nura said...

can i copy the code please

Kirigaya Kazuto said...

Wahai noob-2 sekalian kalau nak copy tekan ctrl+v

BTW, Follow my blog Pentingnyakeselamatan.blogspot.com