Tutorial - How to edit profile | Blogskin

ASSALAMUALAIKUM & ANNYEONGHASEYO CHINGU(S) !

ok, harini aku raji sesangat nak ajar korang macam mana nak EDIT PROFILE guna blogskin ni. ramai tanya aku dekat blog and twitter, macam mana nak edit. aku kata dekat korang nanti-nanti kan? kalau aku rajin lah. agak lama juga :D ok, sorry sesangat lah dekat korang. *peace* korang nak macam ni kan?

| klik untuk tumbesaran |

nampak dah? 

> Template > Edit Template HTML > CTRL F *serentak* .
| klik untuk tumbesaran |

ok, korang dah buka korang punya Template HTML kan? so, now step yang kedua pula.

> *kotak merah* Type profile korang.

ok, maksud aku tu .. kalau macam aku kan, Le Direct-or kan? kan kan? macam bawah ni :-*
| klik untuk tumbesaran |

dah buka korang punya? nampak tak dia suruh Replace with your own profile / bla bla bla. ada kan? ada tak jadi macam ni? :-*
| klik untuk tumbesaran |

so, macam mana? ok, kan? 

>Edit lah profile korang~
cara-cara :-*
<br>Name : (nama korang)
<br>Age : (umur korang)
<br>Birth : (tarikh lahir korang)
*ikut suka hati korang lah :)*
kalau korang dah puas edit korang punya profile tu, korang klik Preview. takut-takut tak menjadi pula kan? karang, aku pula kena marah -____- after that, korang boleh klik Save Template dekat bawah tu :D . so, PEACE YAWW (Y) ! 

p/s ayat aku tak berapa betul . SELAMAT BERCUTI YOU ALLS !!

Bye-bye dan Assalamualaikum *lambai tangan laju-laju*

3 comments:

Nadzirah said...

macam mana nak letak gambar?

Wafiy_Aronz said...

boleh tolong buatkan ?

Nurayu Natasha said...

tak boleh la.. =(